IDÄTYSRUUKUT

"Idätysruukku on omin käsin kaivetusta luonnonsavesta valmistettu idätysastia, jota
siemenet rakastavat. Savi on hyvä materiaali idättämiseen koska se sitoo kosteutta ja
hengittää. Halusinkin luoda kaivamalleni savelle tuotteen, jossa yhdistyvät maanläheisyys, paikalliset materiaalit ja kestävä kehitys. Ruukku on myös kaunis
esine pöydällä pidettäväksi, eikä sitä tarvitse piilottaa kaappiin."

idättäminen_ohje_s.jpg

KUINKA SE TOIMII?

Liota siemeniä tai papuja 8-12 tuntia. Laita liotetut siemenet lävikköön ja huuhtele viileällä vedellä. Laita kansi päälle ja aseta ruukku pöydälle huoneenlämpöön (ei suoraan auringonpaisteeseen). Huuhtele siemeniä lävikön läpi pari kertaa päivässä. Idut ovat valmiita 2-5 päivässä, ne säilyvät jääkaapissa ja niitä voi syödä sellaisenaan, salaatin seassa tai itämaisen ruuan lisukkeena.

Idättämiseen sopivia siemeniä ovat esimerkiksi mungpavut ja vihreät linssit.

Ruukku on käsinpestävä. Se kannattaa desinfioida sillointällöin uunissa.

VIDEO

Idätysruukun valmistaminen alusta loppuun

Idut ovat terveellistä herkkua!

Siemenet ovat herkullisimmillaan idätettyinä ja lisäksi niiden kivennäisaineet sitoutuvat elimistöön paremmin. Näissä idätysruukuissa kasvatat tuoretta ruokaa ympäri vuoden - tyylikkäästi ja helposti - ilman valoa tai multaa.

TOIMIIKO SE?

"Mie oon idätellyt aiemmin erilaisten lasipurkkiviritelmien avulla, mutta tää vie kyllä voiton sata nolla! Idättäminen tällä on helppoa ja hygieenistä. Ruukkua voi pitää tiskipöydällä, jolloin idut muistaa huuhdella, toisin kuin silloin kun olen pitänyt lasipurkki-ituja astiakaapin pimennossa. Lisäksi idätysruukku on vielä paikallistuote ja muotoilultaan kaunis. Mulla on itsellä tällainen ja olen ostanut yhden myös lahjaksi."

-Johanna

"Erittäin kaunis ja helppokäyttöinen. Ihana jättää esille keittiöön ja kerroksellisuus mahdollistaa helpon huuhtelun. Kätevä desinfioida vaikka leivinuunin jälkilämmössä. Aina puhdasta ruokaa!"

-Minna

KENELLE?

Jokaiselle kuka arvostaa puhdasta ja terveellistä ruokaa. Kaupunkiviljelijöille, kasvissyöjille, vegaaneille, raakaruokailijoille, karppaajille, ihmisille ketkä elävät ekologisesti, hyvinvoinnistaan huoltapitäville, harvoin kaupassakäyville, hyvän elämän eläjille ja tavoittelijoille.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
weecos_logo.png
ornamo_ver_black.jpg
VAT number: FI27040571

Name *

Email *

Subject

Message