Habitaren tunnelmia

SIITÄ SE AJATUS

Kevättalvella sain päähäni että minun täytyy osallistua Habitare -messuille, onhan se Suomen suurin ja mielenkiintoisin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma (Järjestettiin Helsingissä messukeskuksessa 12.–16.9.2018.) Epäröin pitkään riittävätkö minulla resurssit (lähinnä rahat ja voimat) tällaiseen isompaan tapahtumaan, mutta sitten palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Olin saanut tiedon, että minulle on tulossa kesäksi työharjoittelija, joka voisi olla apuna Habitare-messuillakin. Villen Lehvosen (kaakeleiden suunnittelija) kanssa olimme jo aikaisemmin puhuneet Keko-laattojen lanseeraamisesta Habitaressa ja hän lupautui myös suunnittelemaan kanssani messuosastoa. Samalla tuli uudistettua myös graafista ilmettä: uusi logo, esitteet ja käyntikortit sekä uusi rouheampi tyyli.

SUUNNITTELU

Aloitimme osaston suunnittelun kokoamalla ideakuvia pinterestiin ja niistä edelleen moodboardiin. Sieltä nousi idea pölkyistä esillepanossa. Olen kuvannut tuotteitani harmaantuneiden pölkkyjen päällä, patinoituneen betoniseinän edessä ja huomannut ruukkujeni sopivan yhteen vanhan puupinnan kanssa. Isän metsästä löytyi sitten sopivat pöllit valmiiksi kuivumaan syksyä varten. Habitaren teemana tänä vuonna oli roots, joka sopi paremmin kuin hyvin kaavailemaamme tyyliin.

Seinähän ei voi olla valkoinen! Ehkä eniten aikaavievä yksittäinen asia messusosaston suunnittelussa oli seinän värin valinta. Ensin mielessä oli murrettu vaaleanvihreä väri, mutta kaipasimme kuitenkin osastolle kontrastia ja taustaa joka tuo esineet esiin. Siispä joku kiva murrettu vaaleanpunainen väri. Ai että, ei ole nimittäin mikään lempivärini ja jos värisävy on hitusenkin vääränlainen siellä messukeskuksen valoissa niin osasto on pilalla :)

Sitten piti saada markkinointimateriaalit kuntoon, verkkosivujen päivitys, uusi logo (kiitos Ville suunnittelusta) ja esitteet ja käyntikortit. Logo ja nimi tulee messuseinään suurella teippauksella. Logon suunnittelu aiheutti varmaan Villelle harmaita hiuksia, kuten nyt lgojen suunnittelu yleensäkin, se on aikamoista pilkunviilausta. Suunnittelimme esitteet ja käyntikortit uusista tuotekuvista, markkinointimateriaalissakin saa olla pintaa ja rouheutta. Hieman jännitti että mitähän sieltä tulee kun tilasin kuitenkin isomman satsin kerralla, no onneks onnistuivat :)

VAIKUTTAJAMARKKINOINTIA

Ennen messuja täytyy saada myös vähän pöhinää aikaan että mahdollisimman moni kiinnostuisi jo etukäteen. Otin yhteyttä seuraamiini sisustusalan ihmisiin ja bloggareihin keiden tyylistä itse pidän ja minne uskoisin Roso -ruukkujeni sopivan. Ruukut otettiin ilolla vastaan ja niitä näkyikin todella mukavasti sosiaalisessa mediassa. Tuotteistani kirjoitettiin myös aivan valloittavia blogitekstejä:

At Maria's

Lainahöyhenissä

Maijan maailma

Marjamailla

Ja ruukkujani vilahti lisäksi näillä instagram -tileillä: FinaHem, Jonna Kivilahti

Voin sanoa että ainakin itselleni tämä vaikuttajamarkkinointi on ollut se joka toimii. Kiitos jok'ikiselle <3

KÄYTÄNTÖÖNPANO

Keko-kaakelit tosiaan esitellään ensimmäistä yleisölle Habitaressa. Halusimme, että esillä on myös suurempi kokonaisuus kaakeleista irtokappaleiden lisäksi. Suunnittelimme ladonnan ja minä kiinnitin ne messuseinän värillä maalattuun vaneriin. Vaneria maalatessa sain ensikosketuksen tulevaan värimaailmaan ja ihan hyvin eri osaset tuntuivat sointuvan yhteen. Osastolla on esillä laattojen lisäksi minun uutta rouheampaa ja maanläheistä tyyliäni, mm. rouheita Roso -ruukkuja ja savustuspoltettuja amppeleita. Astioista siellä tulee olemaan Ameba -sekä Sysi sarjaa.

Habitaren teeman mukaisesti osastolle on kiva saada myös viherkasveja, mielellään paljon :) Olin kehitellyt tällaista Kota -amppelia joka on käsinrakennettu ja savustuspoltettu. Halusin siihen jotkut hienot luonnonkuituköydet ja tässä lähellä Piippo oyj valmistaa laadukkaita köysiä myös sisustukseen. Sain yhteistyön kautta heiltä upeaa sisalköyttä ja punoin muutamalla hirttosilmukalla amppelin kiinni köysiin. Kasvit sain amppeleihin Joensuun kukkatalolta.

Kun olin saanut viimeisenkin esineen uunista ehjänä ulos ja todo-listalla oli jo iso kasa yliviivattuja asioita, alkoi pakkausruljanssi. Kaikkien esineiden pohjien hionta, pesu ja pakkaaminen. Kun olin saanut viimeisenkin mukaan tulevan objektin pakattua pakettiauton sisään niin huokaisin helpotuksesta, nyt ei tarvitse muuta kuin "levätä" auton ratissa ja lasketella kohti messuja, kaikki valmistelut on nyt tehty!

Rakennusurakka. Tyhjänä helottava pinkki osasto herätti tosiaan huomion, joten osasto löytyi melko helposti. Sompailin pakun parkkitalosta osason eteen ja onneksi meitä oli kolme, saimme tähän hommaan menemään vähän enemmän aikaa mitä alunperin suunnittelimme. Jännittävää oli tuon kaakeliasetelman seinään ruuvaaminen ja sen hervottoman ison seinätarran seinään liimaaminen. Niina stailasi kivasti osaston esineet.

Ensimmäinen viidestä messupäivästä olikin kevyt 11 tuntinen siihen kärkeen. Paikalla oli ammattilaisia ja opiskelijoita ja tunnelma leppoisa. Tällaisilla messuilla ja tapahtumissa on siitä kiva käydä että näkee vähän kollegoita ja tapaa asiakkaita kasvotusten, kun tämä on muuten aika yksinäistä puurtamista. Oltiin kyllä väsyneitä kun tosiaan edellinen rakennuspäivä venyi yli kymmentuntiseksi. Loppuina päivinä vaan ihmeteltiin että miten myö jaksettiin se eka päivä :) Aluksi hiema jännitin sitä että miten sitä jaksaa olla skarppina viisi pitkää messupäivää, mutta kun paikalla on kaksi ihmistä, niin se helpottaa paljon. Saa pitää kunnon ruokatauon ja voi käydä välillä jaloittelemassa. Jalat olivat eniten koetuksella, vaikka minullakin oli kahdet hyvät kengät ja välillä olin sukkasillaan ja venyttelin varpaita.

Keko -kaakeleiden esittely käynnissä. Asuina meillä samanlaiset osastoon sointuvat tummanharmaat pellavamekot :) Seinätarra on paikalliselta Mainoskilpi Muhoselta ja hyvin pysyi seinässä messujen ajan :)

Kota -amppeleiden köydet: Piippo. Kasvit: Joensuun Kukkatalo.

Mikä huippua, ruukkujani oli myös Ahead -hallin puolella: Laura Seppäsen stailauksessa Interfacen osastolla sekä Luklabelin osastolla.

KOKEMUKSET

Hyvät asiat: Palautteet ja keskustelut, hyvien kontaktien löytyminen. Näkee mitä alalla tapahtuu ja saa uusia ideoita. Huonot asiat: Hirmu kallista omalle budjetille.

Yleisesti ottaen Habitare ei ollut mikään myyntimenestystapahtuma vaan enemmänkin pitkän tähtäimen hyötyyn tähtäävä panostus. Sain paljon hyviä kommentteja ja kehuja, hyviä yhteistyötahoja ja kontakteja sekä paljon uusia ideoita. Messuosaston suunnittelu tekee myös oman brändin kehittämiselle hyvää, vähänniinkuin miettisi koko ajan että sopisiko tämä messuosastolleni.

Väsynyt messuilija. Kiitos kaikki.

Kotiin palattuani kuvasin uudet ruukut syksyn henkeen ja päivitin taas nettisivuja ja kauppaa. Ja olihan tuota kaikenlaista muutakin tietokone- ja paperihommaa kertynt. Sitten olen ottanut chillisti jonkun aikaa ja halunnut olla ihan rauhassa.

Messuista on kulunut kaksi viikkoa ja päässä alkaa jo raksuttaa että mitäs sitä seuraavaksi. Haaveissa siintävät Asuntomessut ja Tukholman huonekalumessut.

Sittenhän on kohta jo joulu :) Ensimmäinen joulutapahtuma on siis varmistettu: osallistun Ornamon joulumyyjäisiin kaapelitehtaalla 7.12. - 9.12.2018.

Uusimmat
Arkisto
Asiasanat
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
weecos_logo.png
ornamo_ver_black.jpg
VAT number: FI27040571

Name *

Email *

Subject

Message